Waarom duurzame relatiegeschenken kopen?

Dit doet ecofles als relatiegeschenk voor je bedrijf

 

1. Je helpt mee met het plastic probleem in onze wereld

Dit is natuurlijk het belangrijkste voordeel van je relatiegeschenken van ecofles. Wij zijn de strijd aangegaan tegen het plastic probleem en overconsumptie. Onze producten besparen jaarlijks gemiddeld 2kg aan plastic afval per gebruiker. Daarnaast zijn onze bioplastic producten gemaakt van restmateriaal van tarwe en mais. Deze producten zijn dus gemaakt van hernieuwbare grondstoffen! Weg aardolieverwerking, welkom planten.

2. Een duurzaam relatiecadeau helpt je bedrijfsimago

○ Je bedrijf is toekomstgericht

Een eigenschap die belangrijk is voor klanten die toe zijn aan een langdurige zakenrelatie. Deze eigenschap wordt zakelijk ook vaak gezien als een bedrijf waar men op kan bouwen.

○ Je bedrijf is maatschappelijk betrokken

Dat betekend dat je vrijwillig meedoet en interesse hebt in de samenleving. Nu het milieu een steeds grotere zorg is moet iedereen zijn steentje bijdragen. Jij wilt laten zien dat je hiermee bezig bent en dat is duidelijk met de Ecofles!

○ De duurzame ecofles is een tactische zet

Naast je duurzame en sympatieke imago heeft je ecofles nog een effect, het geeft je relaties namelijk iets om over te praten. Herhaling is de kracht van reclame zoals we allemaal weten. Hoe effectief is het om bij je relaties een interessant product achter te laten met een verhaal erachter. Denk bijvoorbeeld aan onze RVS thermosfles met jouw bedrijfsnaam en logo erop. Of aan kantoor mokken van bioplastic. Dit geeft je relaties oneindig gesprekstof tijdens ontspanmomenten.

○ Je valt op!

Jij geeft netzoals je concurrenten om je imago. Wees de concurrentie een stap voor en straal duurzaamheid uit! Door onze ecoflessen te schenken aan je relaties val je extra op. Je relaties en bestaande klanten zullen vaak over je bedrijf praten en er onbewust aan denken. Iets wat jou veel nieuwe klanten en extra opdrachten kan opleveren!

3. Inversteer in langdurige zakenrelaties

Test: Denk aan een groot bedrijf, welke jij maar wilt. Beeld je nu in dat dit bedrijf 50% minder klanten en 50% minder leveranciers heeft. Hoe groot is dit bedrijf nu nog? Precies! Elk gezond bedrijf is langdurige zakenrelaties nodig om zekerheid te krijgen. Zekerheid dat je leverancier met je meedenkt in een winstgevend project. Zekerheid dat 50% van de vaste klanten niet bij je wegloopt. De langdurige zaken relaties zijn de bouwstenen van je bedrijf. Het onderhouden van deze relaties heet relatiemarketing. Door de juiste relatiemarketing verkoop je niet 1x aan je klant, maar zorg je voor een vaste klant. Als de helft van de klanten een vaste klant wordt, dan begint een bedrijf serieus toekomstperspectief te krijgen. Eén van de meest goedkoopste en effectiefste manieren is om een duurzaam relatiegeschenk te geven, die elke dag gebruikt wordt. Vergeet de standaard usb-stick en fles wijn. Door een RVS ecofles met joúw bedrijfsnaam denkt je klant een hele lange periode elke dag aan jou!

 

Wanneer relatiegeschenk geven?


Je bedrijf zit nu bomvol met potentie, maar hoe kan je dit benutten? Hieronder wat ideeën om de volle kracht te halen uit je duurzame relatiegeschenken:

  • Geef het aan een klant tijdens klantenbezoek

Je (potentiële) klant zal met 90% zekerheid je ecofles relatiegeschenk blijven gebruiken. Dit komt omdat het high-end producten zijn en er een verhaal achter zit. Als je hebt gekozen voor gepersonaliseerde thermosflessen dan zal je klant elke dag je bedrijfsnaam en logo blijven zien. En dit is nog niet alles. Door je imago boost heeft je klant meer vertrouwen in je bedrijf. Voel je hem al aankomen? Dit resulteert in een grotere kans op orders en aanvragen!

  • Als bedankje na een groot project

Net een groot project met een klant of leverancier gehad? Deel je waardering! Zo laat je niet alleen top werk achter, maar ook een onvergetelijk relatiegeschenk met een interessant verhaal erachter.

  • Tijdens feestdagen

De feestdagen is een perfect moment om je zakenrelaties te laten weten dat je aan ze denkt. Je straalt betrokkenheid en verbondenheid uit. Nou kan je natuurlijk met een pen en kladblokje aankomen, maar er was iets met een plank en misslaan. Dit is juist hét moment om te laten weten dat jouw bedrijf voor duurzaamheid staat!

  • Zet het personeel in het zonnetje!

Logisch dat je apetrots bent op je bedrijf. Denk je ook wel is aan de mensen die dit allemaal mogelijk maken? Die 100% inzet tonen om die ene ingewikkelde klus te klaren? Of het team dat je bedrijf een nieuwe markt heeft gëintroduceerd? Links of rechts om, het bedrijf valt of staat met al deze toppers. Vandaar: Zet het personeel in het zonnetje!

 

Wij leveren duurzame relatiegeschenken!