Als je onderweg bent, is het makkelijk om wegwerpflessen water te pakken en het weg te gooien als je het op hebt. Maar hoe graag we ook water drinken, die plastic wegwerpflessen hebben ook een aantal nadelen. Ze zijn niet biologisch afbreekbaar en het duurt ongeveer 400 jaar voordat ze worden afgebroken op stortplaatsen. Dat klinkt niet zo slecht, totdat je bedenkt dat we naar schatting 50 miljard plastic wegwerpflessen per jaar produceren.

Bovendien worden plastic flessen gemaakt van olie en aardgas, niet-hernieuwbare hulpbronnen die we niet opnieuw kunnen investeren als ze eenmaal opgebruikt zijn. En als je ziet hoeveel energie er in het maken van deze wegwerpflessen gaat zitten, afgezet tegen hun nuttige levensduur, dan is de CO2-voetafdruk behoorlijk onthutsend. Gelukkig zijn er duurzame alternatieven die geld besparen en tegelijkertijd het milieu beschermen!

BPA

Er worden veel giftige stoffen gebruikt tijdens het produceren van plastic, zo ook de stof bisfeno A, oftewel BPA. Deze chemicalie wordt langzaam aan de inhoud van plastic wegwerpflessen afgeven. Bij het teveel binnenkrijgen van BPA kan het invloed hebben op je vruchtbaarheid en op de hormonen.

Microplastics

Microplastics zijn plastic deeltjes die keer op keer kleiner worden tot ze uiteindelijk niet meer met het blote ook zichtbaar zijn. Dit komt voornamelijk door single use plastic verpakkingen.  Microplastics zijn levensgevaarlijk voor mens en dier, waarbij het inslikken ervan voor verontreiniging zorgt in het spijsverteringsstelsel. Toch wordt er op steeds meer plekken microplastics gevonden, zoals in ons voedsel en zelfs in ons bloed! Zorg dat je geen wegwerpflessen en wegwerpbekers meer gebruikt.

Herbruikbare waterflessen

De eerste en beste optie is het gebruik van herbruikbare waterflessen. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om onderweg te drinken. Bovendien heb je minder kans om ziek te worden van bacteriën en andere ziektekiemen die in een wegwerpfles kunnen groeien door het poreuze oppervlak.

Als je op zoek bent naar een gezond en veilig alternatief, dan zijn herbruikbare flessen de juiste keuze. Er zijn veel verschillende soorten herbruikbare waterflessen om uit te kiezen. Roestvrijstalen flessen zijn een populaire keuze omdat ze duurzaam zijn, gemakkelijk schoon te maken en kunnen worden gebruikt voor warme en koude dranken.

Herbruikbare waterflessen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en ontwerpen, waardoor ze gemakkelijk te personaliseren zijn en perfect voor elke gelegenheid.

De meeste roestvrijstalen flessen hebben ook een lekvrij deksel en zijn licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Voor extra duurzaamheid moet je roestvrij staal kiezen en niet alleen een roestvrijstalen coating. Deze flessen zijn ook ideaal voor mensen die graag reizen, omdat ze niet snel stuk gaan. En omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn, zijn ze een goede optie voor mensen die bang zijn voor ziektekiemen en bacteriën.

Gerecycleerde plastic waterflessen

Als je op zoek bent naar een fles van gerecycled plastic, probeer dan eens een oude plastic waterfles. Door plastic waterflessen te hergebruiken en te recyclen, kan je energie en grondstoffen besparen die nodig zijn voor de productie van nieuwe plastic flessen.

BPA-vrije plastic flessen zijn een goede optie voor degenen die een goedkope, maar milieuvriendelijke plastic fles willen en de smaak van water uit BPA-vrij plastic prefereren boven andere soorten flessen. Deze waterfles is een geweldige milieuvriendelijke optie voor hydratatie onderweg. Een ecofles is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in veel verschillende maten en uitvoeringen, waardoor hij perfect is voor elke gelegenheid. Ecoflessen kopen doe je omdat je voor iedereen een mooie toekomst wilt hebben.