Voordelen van herbruikbare waterflessen worden belicht door milieuoverwegingen, van het behoud van materialen tot de bescherming van wilde dieren. Het beschermen van de aarde is iets wat invloed heeft op mensen, dieren en planten, dus steentje bijdragen gaat verder dan onze lokale kring.

Elke minuut kopen mensen wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpflesjes. Stel je een berg van 1 miljoen flessen voor en bedenk hoeveel grondstoffen er nodig waren om ze allemaal te maken. Stel je vervolgens voor hoeveel ruimte ze innemen nadat ze zijn weggegooid.

Minder milieuvervuiling

Het is meer dan 400 jaar nodig om plastic af te breken en al 91% van alle producten van plastic wordt niet gerecycled, er blijft dus heel wat over dat terechtkomt op stortplaatsen en in natuurgebieden zoals rivieren, oceanen, graslanden, wetlands, enzovoort.

Elk jaar worden onze oceanen bezaaid met plastic verpakkingen die worden geproduceerd. 32% van deze plastic verpakkingen komen in de oceanen terecht waar ze schade toebrengen aan zeedieren en hun habitats. Er zijn ongeveer 17 miljoen vaten olie nodig om elk jaar genoeg flessen te maken om aan de vraag naar gebotteld water in de VS te voldoen.

Om de uitstoot van koolstof te verminderen, moet u een herbruikbare waterfles nemen. Zo begin je bij jezelf om de plastic uitstoot te verminderen. Als je je familie en vrienden overtuigt om over te stappen op herbruikbare flesjes, kunt u de uitstoot nog verder helpen verminderen.

Minder schadelijke chemicaliën in uw lichaam

Plastic bevat een reeks potentieel schadelijke chemicaliën zoals Bisphenol-A (BPA). BPA is voordracht in plastic wegwerpwaterflessen en kan in het water lekken wanneer het in de fles zit. Als je denkt dat je je lichaam hydrateert met gezond water, blijft uw lichaam opnieuw toxische stoffen drinken.

Herbruikbare flessen zijn beschikbaar in meer milieuvriendelijke materialen, zoals drukglas en metaal.

Weet wat er in uw water zit

Weet u waar uw gebotteld water vandaan komt? Op het etiket staat misschien wat erin zit, maar weet u dat wel zeker? Uit een rapport blijkt dat 64% van het gebottelde water eigenlijk gewoon kraanwater is. Dat betekent dat je potentieel veel meer betaalt voor iets wat je thuis ook zou kunnen drinken.

Door het gebruik van herbruikbare waterflessen te maken, hebt u controle over de bron waarmee u het water kunt filteren. U kunt uw eigen bestemde bron of bezinkwater filteren of gefilterd water uit uw eigen filtersysteem, zoals een filterkruik. Veel mensen verkiezen de smaak van hun eigen kraanwater boven die van flessenwater. Vooral omdat ze weten dat er chemische stoffen in zitten die uit het plastic in het water lekken en dus ook lager smaken.

Maak je drinkfles eigen

Om de drink ervaring aan te passen voor iedereen is er een scala aan maten, stijlen en functies die bodem waterflessen bieden. De meeste hebben een tuitje of een klapdeksel, zodat je gemakkelijk drinkt zonder dat je een apart deksel nodig hebt. Lekvrije flessen houden je droog als je onderweg drinkt. 

Andere specifieke functies kunnen aansluiten op uw levensstijl, om het drinken gemakkelijker te maken. Met geïntegreerde clip kunt u uw travelmug van bioplastic gemakkelijk aan een rugzak of riem bevestigen terwijl u aan het wandelen of hiken bent. Een isolerende hoes kan ook je water langer koel houden.