Steeds meer bedrijven zijn (geheel terecht) bezig met verduurzamen. Zo ook Starbucks en kiosken in winkelcentra en treinstations. Even een kopje koffie wegtikken uit een wegwerp beker begint eindelijk minder populair te worden. 

 

Starbucks is al jaren bezig met het plan om minder single use koffiebekers uit te delen. En dit is volledig terecht. In Nederland alleen al worden er jaarlijks 750 miljoen wegwerp koffiebekertjes 'weggegeven' door Starbucks. Omdat de grote koffieketen hier zelf ook niet op zit te wachten wordt het gestimuleerd om je eigen koffiebeker mee te nemen. Zo heeft Starbucks Nederlands regelmatig acties zoals €0,30 korting op je koffie als je je eigen beker meeneemt. De reden dat de 'papieren' koffiebekers slecht zijn voor het milieu is de binnenkant van de beker. Om deze waterdicht te maken zit hier een laagje plastic. Doe dit laagje maal 750 miljoen en je begrijpt dat dit onnodig plastic overconsumptie is. 

 

Er zijn ontelbaar veel voorbeelden van andere winkelketens en evenementen waar dit het geval is. Zo wordt er op veel hardloopwedstrijden geen waterbekers meer uitgedeelt en kan je bij elke koffiekiosk gegarandeerd terecht met je eigen duurzame koffiemok. 

 

Los van je betaalde koffie spot is een eigen duurzame koffiemok ook handig op je werk. Vanaf 2024 is het namelijk verboden voor werkgevers om wegwerp bekertjes aan te bieden aan haar werknemers. Een alternatief is dus een afwasbare en herbruikbare koffie beker. 

Herbruikbare koffiebeker

Wees er optijd bij en bekijk eens de herbruikbare koffiebekers van Ecofles. Deze zijn dubbelwandig geïsoleerd en lekdicht. Zo neem je je koffie gemakkelijk overal warm en veilig mee naartoe. Ook zijn ze te personaliseren met je eigen naam of zelfs bedrijfslogo.