Plastic is slecht, kies voor een duurzame waterfles

Gebruik een duurzame waterfles in plaats van plastic flessen. Plastic is slecht voor het milieu, dat weet iedereen, gebruik milieuvriendelijke drinkflessen. Het is de norm om drinken bij je te hebben, gezien de drukte van het dagelijks leven. We zijn namelijk veel onderweg en een duurzame waterfles komt dagelijks van pas. De overstap maken naar milieuvriendelijke waterflessen helpt ons de crisis van de plasticvervuiling te beperken. Veel mensen geven eraan toe om regelmatig plastic waterflessen te kopen, vooral als ze erg handig zijn. Maar als je eenmaal besluit deze gewoonte opzij te zetten en ook inziet hoeveel impact het maakt als je een duurzame waterfles gebruikt, wordt het de gemakkelijkste zero waste swap die je in je dagelijkse routine kunt inbouwen.

Waarom milieuvriendelijke duurzame drinkflessen overwegen?

Duurzame drinkflessen helpen het milieu enorm. We zijn ons ervan bewust hoe slecht plastic waterflessen voor de planeet zijn. Fossiele brandstoffen worden gebruikt om deze flessen te maken. Gemiddeld worden er wereldwijd 481,6 miljard plastic flessen gebruikt in een enkel jaar. Plastic gaat gewoonweg niet gemakkelijk weg. Het plastic heeft al zo'n 700 jaar nodig om op te lossen, waardoor het bijna onmogelijk biologisch afbreekbaar is. Zo draagt het massaal bij tot onze stortplaatsen en de plasticvervuiling van de oceanen.

Goede duurzame drinkflessen kopen, waar moet je op letten?

We hebben een aantal tips voor je waar je op moet letten bij het kopen van de beste duurzame drinkflessen. Je wilt natuurlijk de beste duurzame fles, die lang meegaat en echt ten goede komt van het milieu. Waar moet je op letten bij het kopen van zero waste drinkflessen?

#1 Van wat voor materialen zijn zero waste drinkflessen gemaakt?

Van welke materialen denk je dat milieuvriendelijke drinkflessen zijn gemaakt? De beste duurzame waterfles is gemaakt van materialen die ofwel duurzaam zijn, ofwel gerecycleerd. Roestvrij staal is een van de meest milieuvriendelijke materialen voor een duurzame drinkfles. RVS fles is niet alleen veilig is, maar ook heel duurzaam en oneindig recyclebaar. Aluminium wordt al vele jaren gebruikt en is ook zeer duurzaam en recyclebaar. Wat glazen flessen betreft, die zijn geweldig in vergelijking met plastic flessen of andere mogelijkheden, omdat ze niet aangetast worden door smaakstoffen uit de houder. Wat herbruikbare, BPA-vrije plastic flessen betreft, die zeker ook niet slecht, helemaal als de productie van de zero waste producten duurzaam plaatsvindt. Bij de productie van bioplastic wordt bijvoorbeeld geen CO2 en giftige stoffen uitgestoten. De drinkflessen van de NATURALS bioplastic collectie van Ecofles zijn hier een goed voorbeeld van. De duurzame waterfles is gemaakt van het restmateriaal van de oogst van tarwe, mais of suikerriet. Bioplastic is goedkoop en licht van gewicht. Veel mensen kiezen dan ook voor de eco flessen gefabriceerd van bio PP.

#2 Is het materiaal van de duurzame fles ethisch verkregen?

Dit is een belangrijk onderdeel voor fair trade duurzame fles. Het is belangrijk om te vragen waar en hoe de materialen vandaan komen. Worden ze verkregen op een manier die geen schade toebrengt aan mensen of de planeet? Een goede manier om dit uit te zoeken is te zoeken naar certificeringen door derden. En is het bedrijf waar je de duurzame waterfles koopt op enigerlei wijze gecertificeerd? Merken die transparant zijn over waar hun milieuvriendelijke en duurzame drinkflessen gemaakt worden staan bovenaan de lijst. Ze betalen hun handwerkslieden of arbeiders een eerlijk loon en zorgen ervoor dat de fabrieken waarmee ze samenwerken een veilige omgeving zijn voor de arbeiders.

Ecofles: RVS thermosfles en bio PP fles

Bij Ecofles zijn de materialen duurzaam verkregen. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar in verschillende maten en kleuren. Ten eerste de RVS thermosfles welke een dubbele wand heeft. De dubbelwandige thermosfles is zeer geschikt voor koude en warme dranken. Deze RVS thermosfles is bovendien eenvoudig schoon te spoelen, maar kan ook in de vaatwasser. De tweede collectie zijn onze NATURALS drinkflessen en bekers. Deze zijn gemaakt van biologisch plastic, waarbij de productie van de duurzame waterfles volkomen milieuvriendelijk plaatsvindt. Sterker nog de groei van tarwe, mais en suikerriet levert de planeet schone zuurstof. Na de oogst wordt van het restmateriaal onze NATURALS serie gemaakt. En de grond? Deze wordt weer klaargemaakt voor een nieuwe zaaiing.

#3 Wat is de bedrijfsverantwoordelijkheid van het merk?

Wat zijn, behalve dat het artikel duurzaam is, enkele van de andere verantwoorde initiatieven die het merk neemt? Hoe besparen ze water? Hebben ze interne praktijken die ze nemen om het energieverbruik te verminderen? Maken ze deel uit van non-profit organisaties zoals 1% For The Planet? Compenseren ze hun voetafdruk bij verzending? Wat voor materialen gebruiken ze bij de verzending van hun artikelen? Zijn deze plastic vrij.

Ecofles: donatie aan PlasticSoupFoundation

Bij Ecofles is dit dik in orde. Ten eerste doneren wij van iedere verkochte eco fles 1 euro aan PlasticSoupFoundation. De reden waarom Ecofles bestaat, is namelijk om het plastic afval in de wereld te verminderen. Hetzelfde doel heeft de PlasticSoupFoundation, waarbij zij uitzonderlijk goed werk leveren. Door bij Ecofles jouw duurzame waterfles te kopen, draag je gelijk een steentje bij aan een betere en plasticvrije planeet. Daarnaast worden onze zero waste producten duurzaam verpakt en verzonden in een gerecyclede jute zak van Ecofles. Bestel vandaag nog je duurzame waterfles en help de aarde een handje mee.

Meer weten over Ecofles?

Wil je meer weten over Ecofles en haar assortiment duurzame waterfles? Zoals de gepersonaliseerde RVS fles? Neem dan een keer contact met ons op. We leggen je graag alle voordelen uit van het gebruik van een RVS fles of bio PP beker voor jouw favoriete koude of warme drankje.