Duurzame RVS fles heeft tal van voordelen

Een duurzame RVS fles heeft ontzettend veel voordelen, waarvan de belangrijkste de milieuvriendelijkheid. Door een RVS fles te gebruiken voor je warme of koude dranken verminder je het plasticafval. Iedereen weet dat plastic niet afbreekt en slecht voor het milieu is. Lees daarom meer over de voordelen van het gebruik van een duurzame drinkfles. En vergeet daarna niet je duurzame waterfles te kopen als je de volgende keer besluit op ontdekkingstocht te gaan, of neem de eco fles mee als je voor je werk naar kantoor gaat.

Voordelen van thermosfles gebruiken

Een thermosfles van RVS gebruiken in plaats van plastic flessen bieden vele voordleen. Als het om drinkwater gaat, investeren veel consumenten in watersystemen en koelers om thuis voor een verse voorraad schoon drinkwater te zorgen. Sommigen vullen echter plastic flessen met gefilterd drinkwater en hergebruiken deze plastic flessen dan steeds opnieuw. Helaas kan deze praktijk onhygiënisch zijn. Bovendien zijn er veel zorgen over de veiligheid van BPA dat in sommige plastic waterflessen voorkomt. Hoewel je een BPA-vrije plastic waterfles zou kunnen kopen, is een RVS thermosfles een betere keuze. Hieronder vind je een paar van de vele voordelen het gebruik van een dubbelwandige thermosfles gemaakt van RVS.

1 - RVS waterfles is milieuvriendelijk

Een RVS waterfles is in de eerste plaats milieuvriendelijk. Roestvrij staal is om te beginnen gemaakt van natuurlijke elementen, en ze kunnen gemakkelijk gerecycleerd worden tot nieuwe producten als de tijd daarvoor rijp is. Hoewel plastic flessen vaak van gerecycleerd materiaal gemaakt worden en zelf ook gerecycleerd kunnen worden, is zowel het maken als het recyclen van plastic minder vriendelijk voor het milieu dan de productie en het recyclen van roestvrij staal.

2 - RVS fles is veel duurzamer dan plastic

Als je ooit een plastic waterfles gebruikt hebt, weet je hoe broos ze kunnen zijn. Sommige plastic waterflessen zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en pletten gemakkelijk. Andere zijn gemaakt om meerdere keren te gebruiken. Die kunnen echter smelten als ze in de afwasmachine gewassen worden. Zelfs als je met je vrachtwagen over een RVS fles rijdt, overleeft hij het. Roestvrijstalen flessen kunnen onder vrijwel alle omstandigheden gebruikt worden. Door de veelzijdigheid en duurzaamheid is een RVS fles de favoriete duurzame drinkfles van veel atleten en avonturiers.

3 - Duurzame waterfles is veilig

Een duurzame waterfles biedt 100% veiligheid voor je gezondheid. Daarentegen worden de kunststoffen in recycleerbare plastic waterflessen als een gevaar voor de gezondheid beschouwd. Er komen namelijk schadelijke chemicaliën uit deze flessen, welke kanker kunnen veroorzaken. Door over te schakelen op roestvrij staal kun je voorkomen dat schadelijke kankerverwekkende stoffen in je drinkwater of andere drank lekken.

4 - RVS drink fles houd dranken koud of warm

Waarom lauw drinkwater drinken uit een plastic fles als je ook een RVS drink fles kunt gebruiken die de inhoud urenlang isoleert? De isolerende eigenschappen van RVS flessen betekenen dat je tot 24 uur na het vullen van de fles uit je waterkoeler kunt genieten van koel drinkwater. Warm water blijft 12 uur warm in een duurzame drinkfles van Ecofles.

5 - Een duurzame RVS thermosfles kan in de vaatwasser

Behoud de hygiëne door je duurzame RVS thermosfles regelmatig in de vaatwasser te wassen. Roestvrij staal is namelijk volledig vaatwasbestendig, in tegenstelling tot plastic waterflessen die kunnen smelten of hun vorm verliezen. Regelmatig wassen verwijdert ziektekiemen die zich na gebruik ophopen.

Gebruik RVS fles van Ecofles

Milieuvriendelijk, duurzaam, veilig, en gemakkelijk schoon te maken, is een RVS fles een uitstekend alternatief voor het gebruik van plastic waterflessen. Het staal van een RVS fles roest niet en er zijn veel begerenswaardige kenmerken verkrijgbaar. Zoals speciale sportdoppen, koele kleuren, draagriemen, tuitjes, handvatten, clips, en unieke vormen. Je kunt zelfs een fles met maat laten maken bij Ecolfles als je dat wilt. Wil je meer weten over de zero waste producten van Ecofles? Neem dan zeker eens contact op. En vergeet niet, wat de eco fles echt duurzaam maakt ben jijzelf. Door onze duurzame drinkfles voortdurend te gebruiken voor jouw warme of koude drank, vermindert het plastic gebruik enorm!