PlasticSoupFoundation

Waarom bestaat PlasticSoupFoundation?

Onze vorige generatie heeft een tijdperk gekend zonder plastic. Toen dit nieuwe wonderproduct is ontstaan heeft het de aarde bestrooid met plastic afval. Omdat het materiaal heel lang meegaat is het een populair materiaal voor alle soorten producten. Het nadeel van deze eigenschap is dat het dus ook overal terug te vinden is als afval. PlasticSoupFoundation heeft de taak op haar genomen om dit probleem aan te pakken zodat de volgende generaties veilig kan leven op onze mooie aardbol.

Wat doet PlasticSoupFoundation?

 

Wat doet PlasticSoupFoundation voor ons?

Het is belangrijk om te beseffen dat PSF veel voor ons als samenleving doet. Zowel in Nederland als internationaal. Een aantal taken die PSF op haar neemt zijn:

Bewustwording

Dit is één van de kerntaken van PSF. Zo hebben ze bijvoorbeeld een handige app ontwikkeld die laat zien hoeveel microplastic's er in je verschillende producten zit. Ook worden er cursussen gegeven en is wordt er online hard gewerkt om de feiten op tafel te leggen. 

Actief opruimen

Het hele jaar door organiseert PSF campagnes en activiteiten om plastic afval uit de oceanen, rivieren en uit ons voedsel te halen. Een voorbeeld is het 'World cleanup day', de grootste opruimactie ter wereld met maar liefst 180 deelnemende landen. Georganiseerd en aangestuurd vanuit Nederland door PlasticSoupFoundation.

Aanspreken

PSF houdt het niet alleen bij het opruimen van plastic dat de industrie en overheid produceren. Want bij de grootvervuilers wordt de vinger op de zere plek gelegd door PlasticSoupFoundation. Hierdoor voelen de grootvervuilers de druk om te veranderen, precies wat onze aarde nodig is.

 

Waarom doneert Ecofles aan PSF?

Over alle campagnes, taken en geweldige initiatieven van PSF kan een hele studie geschreven worden. En zelf daarnaast zitten ze bomvol goeie ideeën. Om alle ideeën te realiseren is simpelweg geld nodig. Om dit geld bij elkaar te krijgen is PSF afhankelijk van donaties van individuelen, organisaties en bedrijven. Wij staan natuurlijk volledig achter de denkwijze en uitvoering die PSF laat zien. Daarom hebben wij een samenwerking opgezet. Van elk verkochtte ecofles wordt €1,- gedoneert aan PSF!